trektocht Pyreneeën

Trektocht in de Pyreneeën

De trektochten

In combinatie met een verblijf of een arrangement in onze Auberge bieden we twee trektochten aan. De eerste is een trektocht onder begeleiding van een Nederlandse tochtbegeleider. Bij deze trektocht loopt u met een groep tot ongeveer 15 mensen en de begeleider. De tweede trektocht is een zelfstandige trektocht. Deze tocht is zodanig samengesteld dat u deze zelf maakt, uiteraard aan de hand van een goede routebeschrijving en kaart. Wij zorgen voor de gedetailleerde routebeschrijvingen en reserveren de overnachtingsplaatsen voor u.

Zelfstandige trektocht

U maakt zelfstandig een trektocht door schitterende natuur en overnacht in authentieke gîtes. Deze tocht is alleen geschikt voor mensen met een goede conditie en een redelijke wandelervaring. Het is verstandig voor aanvang uw lichaam alvast te laten wennen aan de omstandigheden. Vandaar dat we de trektocht in combinatie met een verblijf in de Auberge aanbieden.
Dag 1
We brengen u naar het startpunt in Azas (15 min. rijden). Via een route die aanvankelijk flink stijgt, loopt u op hoogte via een afwisselend pad naar het dorpje le Trein d’Ustou. Vanaf daar loopt u via leuke pittoreske dorpjes naar gîte l’Escolan, waar u zult overnachten. U moet rekenen op 7 uur wandeltijd en hiermee is het de langste wandeldag van de drie.
Dag 2
Van gîte l’Escolan loopt u continu stijgend naar col de Serre du Cot via de GR10. De beklimming gaat door een loofbos, maar u behoudt steeds mooie uitzichten. De beloning vindt u boven op de col. Daar heeft u ongehinderd uitzicht op de hoogste toppen uit de omgeving. De ideale plek om te picknicken. Vanaf hier slingert het pad naar beneden, waar u uiteindelijk aankomt bij gîte de Rouze. Dit is uw tweede overnachtingsplek. Deze gîte is schitterend gelegen op een rustige plek. De Nederlandstalige eigenaren hebben naast de gite ook een kleinschalige geitenboerderij waar ze heerlijke kaas maken. Voor deze dag moet u uitgaan van 6,5 uur wandeltijd.
Dag 3
Vandaag de minst lange dag, na twee lange dagen een “thuiskomer”. Vandaag kunt u rustig van uw ontbijt genieten omdat u niet al te vroeg op pad hoeft. U daalt van Gite de Rouze af via de GR10 naar Couflens. Vanaf Couflens volgt u de vriendelijk slingerde weg naar Salau, om uiteindelijk bij de Auberge aan te komen.

Inbegrepen:
• 2 overnachtingen in gîtes op basis van halfpension.
• ontbijt en avondeten.
• uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijvingen (op papier en als GPS bestand).
• benodigde transfer naar het startpunt.

 

trektocht in de pyreneeen

Begeleide trektocht

Onder begeleiding van een Nederlandse gids verkent u de ongerepte en ruige natuur van zowel de Franse als Spaanse Pyreneeën, waarbij u overnacht in berghutten. Deze tocht is geschikt voor mensen die al goed zijn ingelopen door middels van bijvoorbeeld een wandelarrangement, en beschikken over een goede conditie. Deze trektocht start elke woensdag in de maanden Juli en Augustus. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Programma begeleide trektocht
Dag 1
Van Riberot naar Estagnous. Prachtige wandeling naar de bemande Franse berghut Estagnous, van 900 m tot 2245 m.
Dag 2
Van Estagnous naar Montgarri. Via diverse meren en een canyon naar de Spaanse berghut op 1545 m.
Dag 3
Terug naar Frankrijk, van Montgarri naar Salau over de oude smokkelroute die over de bergpas “Port de Salau” voert. Afgesloten door een overnachting bij de gids.

Inbegrepen:
• 3 overnachtingen op basis van halfpension in berghutten.
• ontbijt en avondeten.
• reisleiding en benodigde transfers.