terras auberge les myrtilles

Terras en café in de Pyreneeën

Tegenover de Auberge bevindt zich ons franse café en bijbehorend terras. Een lekkere plek met een briljant uitzicht op de Mont Rouch, op de grens met Spanje en andere ruige Pyreneeën toppen. Het terras biedt een zonovergoten plek waar zowel de gasten van ons hotel, de locale bevolking als alle anderen die dat willen, kunnen genieten van een lekker drankje. Ook hebben we hier een eenvoudige kaart, en serveren we huisgemaakte taart, verschillende soorten crêpes en ijs.
Aangezien we omgeven zijn door allerlei wandelroutes, is het gebruikelijke beeld dat wandelaars, na een lange dag wandelen eerst bij ons een drankje komen doen voordat ze de terugreis aanvaarden. Het terras is dan meestal ook het drukst tussen vier en zeven. Tijdens de jaarlijkse evenementen, zoals de “Transhumance” (het omhoog brengen van het vee naar de bergweiden met alle feestelijkheden van dien) in Juni, en de “Pujada” (ontmoeting tussen de Spaanse en Franse Catalanen/Occitanen boven op de Port de Salua) in het eerste weekend van Augustus, barst ons terrasje bijna uit de voegen. Erg gezellig is het dan wel!

Kortom, het terras en de bar zijn springlevend, en bieden een heerlijke plek om nog even lekker na te genieten van de dag.