fietsen in de Pyreneeen

Fietsen in de Pyreneeën

Voor elk soort fietser die van fietsen in de bergen houdt hebben de Pyreneeën veel te bieden. Mountainbikers en wielrenners kunnen er talloze bergen en cols bedwingen. Omdat de cols in de Ariege op relatief korte afstand van elkaar liggen, leent onze omgeving zich bij uitstek voor fietsen van rondes, in plaats van het fietsen van “heen en weer” tochten. Wilt u fietsen in de Pyreneeën, dan is ons hotel een ideale plek om te verblijven

Wielrennen

Vanuit Hotel – pension Auberge les Myrtilles kunt u zich op de racefiets helemaal uitleven op de vele cols in de directe omgeving van Salau. Binnen handbereik zijn bijvoorbeeld de Col de Portet-d’Aspet, de Col de la Core, Col d’Agnes of Guzet-Neige. Allemaal cols die vaak in het tour de France schema zijn opgenomen. Voor wielrenners hebben we een groot aantal tochten beschreven, die uiteraard ook als GPS bestanden beschikbaar zijn. De routes variëren in zwaarte, waardoor iedereen voor zichzelf een passend programma kan samenstellen. Uiteraard helpen wij u hierbij graag. Bijna alle routes bevatten veel klim- en daalwerk, en leiden door schitterende omgevingen. Voor wie echter behoefte heeft aan een dagje herstel, hebben we ook een aantal relatief lichte routes beschreven.
Kijk ook eens naar ons Wielren arrangement, als u op zoek bent naar een volledig verzorgde wielren vakantie.

Mountainbiken

Voor wie wilt mountainbiken, en niet bang is voor het maken van veel hoogtemeters, zijn er hier mogelijkheden te over. De afgelopen jaren hebben we een aantal mooie, uitdagende routes samengesteld. Alle routes zijn beschreven, en als GPS bestanden beschikbaar. We zijn er trots op dat een klassieke en één van de meest bekende mountainbike routes van de Pyreneeën voor onze deur start. Deze route voert vanaf onze voordeur, over de Port d’Aula (2280m) naar Spanje, om vervolgens over de Port de Salau (2084m) weer terug te keren naar Salau.

Mountainbike Auberge les Myrtilles
Mountainbiken in de Ariege

Kijk ook eens naar ons mtb arrangement, als u op zoek bent naar een volledig verzorgde mountainbike vakantie.

We bieden elke fietser:

• Alle routes op GPS en op papier
• Gratis en veilige stalling van fietsen
• Faciliteiten voor het schoonmaken van fietsen
• Wassen van kleding
• Deskundig advies

Kortom, een ideale plek om te fietsen, en als fanatieke wielrenners en mountainbikers helpen we u graag op weg.