lammergier Pyreneeën

Flora en Fauna in de Pyreneeën

Onze Auberge ligt in het meest ongerepte gedeelte van de Pyreneeën waar vele verschillende leefgebieden en ecosystemen te vinden zijn. De hoogte verschilt van 400 meter tot bijna 3000 meter boven zeeniveau, er zijn veel bossen, rivieren, beekjes en meren, keteldalen en bergweiden. Hierdoor kenmerkt onze omgeving zich door een grote en bijzondere variëteit aan voorkomende soorten planten en dieren.

izard pyreneeen

Fauna

Bijzondere Pyreneeën bewoners die bij ons voorkomen zijn de lammergier, de Pyrenese desman, de genetkat en ook de bruine beer. Verder zijn de beboste gebieden het leefgebied van reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en kleinere zoogdieren. In en rond het water leven o.a. de Pyrenese beeksalamander, regenboogforel en de waterspreeuw. Hoger in de bergen bereikt men het leefgebied van de vale gieren, gemzen, steenbokken (die onlangs weer zijn geherintroduceerd) en marmotten. Tevens kunt u tijdens uw vakantie vele soorten hagedissen, salamanders,libellen, kevers en vlinders ontdekken.

rotsplant pyreneeen

Flora

De flora van de Pyreneeën is overweldigend. Afhankelijk van de seizoenen is er altijd veel te zien. Door de rotsachtige omgeving is er hier een grote variëteit aan rotsplanten. Lelies, gentianen, paarse schubwortels, irissen, orchideeën en nog vele, vele andere bloemen en planten kunt u hier verwachten.

vuursalamander pyreneeen

Een pagina is altijd te kort alles te benoemen, als liefhebber van planten en dieren kunt u bij ons uw hart helemaal ophalen.