Trailrunning bergen

Trailrunning in de Pyreneeën

Trailrunning in de bergen is een sport die in Frankrijk al jaren erg populair is en veel beoefenaars kent. Simpel gezegd is trailrunning off-road hardlopen, waarbij je jezelf ook buiten de gebaande paden begeeft. Als hardloper op de weg volg je het asfalt, als trailrunner loop je hard door de vrije natuur. Trailrunning in de bergen voegt een heel nieuwe dimensie toe. Veel stijgen, dalen, prachtige uitzichten en afwisseling. Ook voor mensen die normaal gesproken op de weg lopen, kunnen veel baat hebben bij trailrunning.

Routes

In een onbekend en bergachtig gebied is het belangrijk dat er goed gemarkeerde routes zijn. Onze omgeving leent zich hier uitstekend voor. Niet alleen is een groot gedeelte van de door ons beschreven wandelingen erg geschikt voor trailrunning. De routes zijn van uiteenlopend niveau wat betreft lengte en aantallen hoogtemeters, en zijn allemaal goed gemarkeerd.
In Aulus les Bains, in onze directe omgeving, is in 2014 een trailrunning station geopend. Tot nu toe heeft het station een tiental trailrunning routes uitgezet door een schitterende omgeving, variërend van 5,5 tot 32 kilometer lengte.

Trailrunning in de Pyreneeën

Kortom, trailrunners zijn bij ons aan het goede adres en kunnen zich hier helemaal uitleven.