Auberge les Myrtilles en Corona

9 mei 2021
19 mei 2021 is de datum waarop alle winkels en terrassen weer mogen openen en hotels hun restaurants weer open mogen voor hun eigen hotelgasten. Vervolgens gaan op 9 Juni alle cafés en restaurants open voor iedereen en zijn buitenlandse toeristen met een negatieve Corona test of een vaccinatiebewijs weer van harte welkom in Frankrijk. Ook is dat de datum waarop alle musea, monumenten, bioscopen en toeristische attracties de deuren weer openen.

Ook is 19 mei 2021 is de start van ons nieuwe seizoen! Vanaf die datum kunnen we weer mensen ontvangen en kan ons restaurant weer open voor hotelgasten. We kijken er enorm naar uit u wederom in het hotel of op het terras van de bar te ontvangen, natuurlijk rekening houdend met de geldende maatregelen. Samen gaan we er weer een mooi sportief en gezond jaar van maken!


26 December 2020
Het is zover, 2020 is bijna ten einde. Zoals het voor iedereen zal gelden, zal dit jaar ook door ons nooit meer vergeten worden. Wat nog begon als een ogenschijnlijk normaal jaar mondde uit in een achtbaan van verbazing, onzekerheden, zorgen, opluchting en hoop.

In plaats van onze traditionele jaarlijkse opening in april, konden we dit jaar pas half juni onze deuren openen. Het was hartverwarmend om te merken hoe graag mensen bij ons op vakantie wilden komen en het was heerlijk om tijdens de zomermaanden weer nagenoeg “gewoon” te kunnen werken. Het was passen, meten en soms nog een keer opnieuw passen en meten om naast alle reguliere werkzaamheden ook het extra werk als gevolg van alle overheidsmaatregelen in te plannen. Gelukkig vonden wij bij onze gasten alleen maar begrip die ervoor zorgden dat we samen een veilig verblijf konden realiseren. Terugkijkend op dit jaar zijn we ondanks alles tevreden en voldaan over de manier waarop het is verlopen en zijn we erg blij dat ook in 2020 toch nog veel gasten een fijne en welverdiende vakantie bij ons hebben kunnen doorbrengen.

Gelukkig is nu het moment aangebroken waarop we weer met geloof vooruit kunnen kijken. De vaccinatiecampagnes in de verschillende landen zijn begonnen en de behandelmethodes worden beter. We hopen dan ook dat we in 2021 weer vanaf half april onze deuren kunnen openen om weer aan een mooi en gezellig seizoen te kunnen beginnen.

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021!!


27 Augustus 2020
Inmiddels is het hoogseizoen bijna voorbij en gaan we het naseizoen in. Het is een druk, gezellig en veilig seizoen. De maatregelen voor onze gasten, zoals het dragen van mondkapjes in de gezamenlijke ruimtes, regelmatig handen ontsmetten en vooral het bewaren van afstand werden worden heel goed nageleefd. Gelukkig is gebleken dat de maatregelen nauwelijks invloed op de vakantiebeleving hebben en dat mensen ook dit jaar weer volop kunnen genieten van al het moois dat de natuur hier te bieden heeft.
Natuurlijk zijn wij ook op de hoogte van het feit dat delen van Frankrijk inmiddels code oranje zijn geworden. Dit zijn voornamelijk gebieden in en rond steden en andere gebieden waar het erg druk is (zoals rond de kusten). Onze regio is altijd relatief rustig en gelukkig ook vanaf het begin al code groen. Dit betekent dat de bemettingsgraad hier nog altijd laag is . Ook belangrijk te weten is dat, omdat er tussen ons en Spanje een hoge bergketen ligt en er in de wijde omtrek geen wegen zijn die ons met Spanje verbinden, de kans klein is dat het virus onze kant op komt vanuit Spanje.
We maken ons nu op voor het naseizoen waar het vaak lekker zonnig en wat minder warm is dan de afgelopen maanden. Ideaal weer om lekker de wandelen of te fietsen!


8 Juni 2020
De openingsdatum 12 Juni nadert snel en we zijn bezig met de laatste voorbereidingen.
Naast de normale voorbereidingen zullen we dit jaar ook de door de overheid opgelegde sanitaire Corona veiligheidsmaatregelen in onze werkzaamheden integreren. Dit alles om ervoor te zorgen dat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie bij ons.
We kijken er heel erg naar uit om u binnenkort weer welkom te kunnen heten.

Tot snel!


29 Mei 2020
Gisteren heeft de eerste minister Edouard Philippe tijdens een televisie toespraak de nieuwe en flink versoepelde maatregelen met betrekking tot de lock-down exit aangekondigd.
Kort door de bocht komt het er op neer dat per 2 juni alle restaurants, bars, hotels en campings hun deuren weer mogen openen en dat er vanaf dan ook weer onbeperkt gereisd worden binnen Frankrijk. Verder is besloten dat Frankrijk per 15 juni haar grenzen met de andere EU landen weer open stelt.
Gezien dit zeer positieve nieuws voor het toerisme, hebben we besloten dat we de Auberge per 12 juni te heropenen en dat dus vanaf deze datum onze gasten weer van harte welkom zijn.
Het toerisme in Frankrijk zal z’n normale draai gaan vinden met natuurlijk wel de “social distancing” van 1 meter in acht nemend.
Tevens betekent dit dat onze corona-annulerings-maatregelen per 12 juni worden opgeheven en dat de normale annuleringsvoorwaarden vanaf deze datum weer van kracht zullen zijn. Boekingen met een startdatum vóór 12 juni vallen dus nog onder de corona regeling.
We kijken er naar uit om de draad weer op te pakken en als vanouds weer alles in het werk te stellen om u een fijne vakantie en een prettig verblijf bij ons te verzorgen.


09 mei 2020
Over de mogelijkheid om naar Frankrijk op vakantie te gaan bestaan ​​nog veel onduidelijkheden.
Op 7 mei bevestigde de eerste minister de voorzichtige start van de lock-down exit ingaande op  maandag 11 mei. Dit betekent dat de Fransen meer vrijheden zullen krijgen, waarbij de gezondheids- en sociale afstandsregels wel van kracht blijven.
Vanaf deze datum kunnen alle bedrijven, met uitzondering van, cafés, restaurants en hotels, open. Voor deze laatste zullen de openingsmogelijkheden eind mei opnieuw worden bekeken.
Het is erg belangrijk voor de Franse economie om tenminste een deel van het zomer toeristenseizoen te redden, dus hopen we dat het vanaf half juni mogelijk zal zijn om naar Frankrijk te reizen en dat ons hotel (inclusief het restaurant) open zal zijn.
We kijken uit naar de nieuwe toespraak van de minister eind mei.
Indien blijkt dat in juni de overheidsmaatregelen met betrekking tot COVID-19 het nog steeds onmogelijk maken om te reizen en bij ons te verblijven, zullen we onze “Corona-annuleringsvoorwaarden” tot eind juni verlengen.
Check regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


24 April 2020
Door de problematiek rondom het Corona virus (Covid-19 virus) zien we uiteraard een groeiend aantal noodgedwongen annuleringen. Deze annuleringen vinden door overmacht plaats en daarom hebben we besloten een kosteloze omboeking van uw reis naar een latere periode aan te bieden. Indien omboeken niet mogelijk is, bieden wij een voucher aan voor een verblijf op een later tijdstip. De genoemde maatregelen hebben een specifiek en tijdelijk karakter. Hieronder meer informatie over deze voucher (hierna Corona-voucher te noemen).
Het volgende is op de corona-voucher van toepassing:

  1. De corona-voucher wordt alleen uitgegeven in geval van het annuleren van een reis omdat de reis niet kan plaatsvinden door de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus. Deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden zijn door overheden opgelegde maatregelen met betrekking tot de corona pandemie die het onmogelijk maken bij ons aan te komen op de gereserveerde datum.
  2. Op de voucher staat duidelijk vermeld dat het om een Corona-voucher gaat
  3. De waarde van de corona-voucher kan niet meer zijn dan de (aan)betaling die gedaan is op de reis die geannuleerd is vanwege het Corona virus.
  4. Op de corona-voucher zijn de naam van de hoofdboeker en de afgifte datum weergegeven.
  5. De corona-voucher heeft een expliciete geldigheidsduur die overeenkomt met de vertrekdatum van de geannuleerde reservering plus maximaal 1 jaar.
  6. De geldigheidsduur wordt helder op de corona-voucher vermeld.
  7. Deze maatregel heeft een tijdelijk karakter en is geldt tot 1 juni 2020. Indien de omstandigheden rondom het corona virus daartoe aanleiding geven kan deze termijn verlengd worden.
  8. Deze maatregel is van toepassing op alle reserveringen met aankomstdatum tot en met 31 mei 2020. Indien de omstandigheden rondom het corona virus daartoe aanleiding geven kan deze termijn verlengd worden.
  9. Dit besluit is gedateerd op 24 april 2020.
  10. Op de website van Auberge les Myrtilles wordt dit besluit gecommuniceerd met de duidelijke vermelding van het specifieke en tijdelijke karakter.

20 April 2020
et als iedereen volgen wij het nieuws op de voet om in te kunnen schatten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn wat betreft het naar ons op vakantie gaan. Frankrijk bevindt zich op het ogenblik in een lock-down situatie hetgeen  met strikte regelgeving en veel beperkingen samen gaat. Vanaf 11 mei wordt er zeer waarschijnlijk met een voorzichtige lock-down exit gestart. Over wat dit precies gaat inhouden voor het toerisme zal in de komende dagen/weken meer duidelijkheid komen. Helaas veroorzaakt dit alles veel onzekerheid voor zowel u als voor ons omtrent uw (geplande) vakantie. Via onze website zullen we u op de hoogte houden wat betreft de laatste ontwikkelingen.

We wensen iedereen goede gezondheid.

Hartelijke groeten, René en Anouk Kesseleer